Ziua Mondială a Șahului, sărbătorită în avans

0
36

Rezoluția propusă de mai multe țări (între care Armenia, Rusia, Bangladesh, India, China, Camerun, Cuba și Liban) prin care s-a cerut instituirea Zilei Mondiale a Șahului a fost adoptată de ONU la 13 decembrie 2019. Conform rezoluției, 20 iulie a fost declarată „Ziua Mondială a Șahului”.

Maramureșul a sărbătorit în avans Ziua Mondială a Șahului. |n acest sens, Clubul de Șah “La Bunicu” din Baia Mare a organizat un concurs cu participanți din Maramureș și Satu Mare. Nu mai puțin de 28 de copii cu vârste între 6-14 ani au concurat la Baia Mare. Pe podium s-au găsit 12 maramureșeni la categoriile de vârstă U8, U10, U12. Raul Mihai Ruzsa legitimat la Clubul de Șah “La Bunicu”, a obținut locul I la Open, iar Andra Elena Pop Popescu a fost cea mai bine clasată fată, obținând locul 12.

Cel mai tânăr jucător, Cătălin Șuteu (6 ani), a obținut trei puncte în șase partide.

“Mulțumesc tuturor celor care au participat și contribuit la buna desfășurare a acestui concurs. Mulțumesc cluburilor de șah: Tinerii Lei Baia Mare (antrenori Adrian Lucian Griga și Iulian Eugen Negrea), Clubul de Șah din Săcălășeni (antrenor Ioan Pop), CSS Sigmar Sighet și LPS Satu Mare pentru mobilizarea copiilor în vederea participării la concurs”, a declarat Imre Gheorghe Mihalca, președintele Clubului de Șah “La Bunicu”.

“Organizare foarte bună și un ambient plăcut”, spune, în concluzie, Ioan Pop, antrenor la Clubul de Șah din Săcălășeni.

Organizatorii anunță de asemenea că așteaptă participanți la concursul din luna august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here