WEEKEND BUN PENTRU SKI - Recomandări de la Salvamont Maramureș

WEEKEND BUN PENTRU SKI - Recomandări de la Salvamont Maramureș

Ninsorile din zonele montane, din ultimele zile, au făcut ca pârtiile de schi să fie încă practicabile. Este, probabil, ultimul weekend în care pârtiile de pe domeniile schiabile din județul Maramureș vor fi deschise...

Salvamont Maramureș vine cu câteva sfaturi pentru practicanții sporturilor de iarnă care vor ajunge pe pârtii în aceste zile.

Atenție la diferențele de consistență a zăpezii în funcție de oră.

Dacă dimineața vorbim de un strat dur, care necesită canturi ascuțite pentru control optim, începând cu orele prânzului și după-amiază zăpada se înmoaie semnificativ, solicitând articulațiile picioarelor.

Recomandăm schiorilor începători care mai vor să încerce un ultim weekend înainte de închiderea oficială a sezonului de schi în Maramureș să apeleze la un instructor autorizat și să rămâna doar pe pârtiile de începători marcate cu culoarea albastră.

De la începutul sezonului de schi, salvamontiștii de la SPJ Salvamont Maramureș au intervenit în 187 de cazuri, implicate fiind 181 persoane care s-au accidentat sau care au trebuit să fie evacuate.

”Practicarea sporturilor de iarnă presupune responsabilitate, atât pentru siguranța proprie, cât și pentru a celor din jur! Weekend plăcut și sănătate multă tuturor!”, încheie salvamontiștii maramureșeni.

 

I.V.