Vizele de flotant, în atenția polițiștilor maramureșeni

0
109

Câteva zile ne mai despart de ziua în care ne vom alege primarii și consilierii locali care să ne reprezinte pentru următorii patru ani. Autoritățile sunt în toi cu pregătirile, spre exemplu la acest moment polițiștii din județ efectuând controale legate de viza de flotant.

Direcția de Evidență a Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date a introdus noi măsuri de verificare suplimentară pentru adresele unde se constată un număr mai mare de cereri pentru stabilirea reședinței.

Oficialii MAI spun că în toate situațiile în care se înregistrează cereri pentru stabilirea reședinței, solicitantul va declara pe propria răspundere că locuiește mai mult de 15 zile la adresa la care are locuința secundară. Declarația va fi consemnată pe cerere, în fața funcționarului de evidență a persoanelor.

“Solicitantul va declara pe propria răspundere scopul/motivul stabilirii reședinței. Declarația va fi consemnată pe cerere, în fața funcționarului de evidență a persoanelor. În practică, la primirea cererilor pentru stabilirea reședinței, se va verifica în baza de date numărul mențiunilor de reședință valabil înscrise la adresa respectivă, dacă la adresa respectivă sunt înscrise cel puțin două mențiuni de reședință valabile se va proceda la informarea structurii locale a poliției naționale, în vederea efectuării verificărilor în teren, din care să rezulte dacă solicitanții locuiesc efectiv la adresa declarată.

În situația în care, din verificările efectuate de către polițiști rezultă faptul că persoanele respective nu locuiesc efectiv la adresa declarată, cererile lor vor fi respinse”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-șef de poliție Monica Dajbog.

Tot legat de alegeri, la nivel de județ Maramureș programul de eliberare a actelor de identitate pentru persoanele cu drept de vot, va fi extins. În preziua votului programul va fi între orele 8.00 și 16.00, respectiv în ziua de 27 septembrie între orele 7.00 – 21.00.

„În zilele de 26 și 27 septembrie 2020, serviciile publice comunitare locale de evidență a persoanelor vor soluționa, cu prioritate, cererile pentru eliberarea actelor de identitate pentru motivele prevăzute de lege, cum ar fi pierdere, furt, distrugere, deteriorare și anularea actului de identitate. Vorbim de Ordonanța de urgență a Guvernului 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, republicată, cu sau fără o programare prealabilă telefonică sau online. Actele de identitate emise de autoritățile publice care au expirat, începând cu data de 01.03.2020, își mențin valabilitatea pe toată perioada stării de urgență/alertă precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acesteia”, au anunțat oficialii Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Maramureș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here