VESTUL SĂLBATIC – Șeful pazei Parcului Național Munții Rodnei, blocat și sechestrat în trafic

0
574

Șeful pazei Parcului Național Munții Rodnei a avut probleme weekendul trecut, fiind blocat în trafic pe drumul european E58. Mașina sa a fost scotocită, spune el, în căutare de arme. Toate acestea în condițiile în care în mașină se aflau și copii cu probleme de sănătate. Ba mai mult, se pare că rangerul ar fi fost acuzat de acte de braconaj.

„Unii vânători ne iau drept ținte. O întâmplare demnă de Evul Mediu, Inchiziție și vânători de vrăjitoare mi s-a întâmplat. De pe drumul european E58 (Bistrița- Cluj Napoca), două mașini de teren m-au urmărit și în mijlocul unui drum public am fost blocat și sechestrat în trafic de o mașină de teren, culoare albastră, care a parcat în fața mea și o alta în spatele meu. Detaliile sunt picante și incredibile. Acuzații de braconaj, m-au sechestrat în mijlocul unui drum public, în mașină fiind cu copii cu dizabilități, mi s-a comunicat că mașina mea e dată instantaneu în urmărire la serviciul Arme și muniții Bistrița Năsăud. Doi indivizi nebărbieriți – cel mai probabil înarmați- au încercat să scotocească mașina în căutare de arme.

Am trăit s-o ,,trăiesc” și pe asta! What’s next? Ca un bra(n)conier ce sunt, am sunat 112 … să mă ajute. Și m-am rugat! Abia aștept deznodământul. Da, am aflat că poliția mi-a pus mașina sub urmărire ca suspect de bra(n)conaj, deși nu știu cine poate face un asemenea denunț și in baza căror probe? În felul ăsta suntem o țară plină de suspecți”, a spus șeful pazei Parcului Național, Ioan Muntean.

Postarea rangerului a ajuns și la Ministerul Mediului, iar acum urmează a se vedea dacă cele relatate se confirmă sau nu. Directorul Parcului Național Munții Rodnei, Pall Lucia Mihaela, a declarat, pentru “Glasul Maramureșului”, că incidentul nu a avut loc pe raza parcului și nici în timpul orelor de program.

“Eu știu atâta cât a postat Muntean pe rețeaua de socializare. Dar pot să vă spun că e treaba lui ce face în timpul său liber, tot incidentul având loc în afara parcului. I-am cerut o notă de relații, aștept să primesc răspuns la ea săptămâna aceasta și pentru toate celelalte există poliție și alte structuri. Eu am aflat în 3 mai, după masă, de acest incident, am primit o notificare de la Ministerul Mediului cu articolul apărut pe axanews.ro, s-a sesizat poliția. Cei de la fondul de vânătoare la care se face referire nu au trimis nimic oficial către noi, așteptăm să vedem ce va fi. Nu pot să îl sancționez sau altceva. E treaba fiecăruia ce postează, fiecare răspunde pentru ce postează”, ne-a declarat Pall Mihaela.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here