VEȘTI BUNE - 120 de cazuri de COVID în ultimele 14 zile în Baia Mare

Vești bune în Săptămâna Mare în ceea ce privește cazurile confirmate de coronavirus. Rata de infectare este tot mai scăzută la nivel de județ, la fel și în Baia Mare, ceea ce nu poate decât să bucure pe toată lumea. Mai ales că de la 1 mai se pare că România va reveni la normalitate, cel puțin asta ne spun cei de la București.

VEȘTI BUNE - 120 de cazuri de COVID în ultimele 14 zile în Baia Mare

Potrivit datelor oficiale ale Direcției de Sănătate Publică Maramureș, în data de 26 aprilie Petrova este singura localitate din județ unde avem cea mai mare rată de infectare. Petrova începe săptămâna Mare cu o rată de infectare de 7,02, cu 17 cazuri de COVID confirmate în ultimele 14 zile. Județul Maramureș a ajuns la o rată de infectare de 0,63, cu numai 327 cazuri de coronavirus confirmate în ultimele două săptămâni.

Avem două localități în scenariul galben, și anume Oarța de Jos și Boiu Mare, ambele având rata de infectare sub 3 la mia de locuitori. În Baia Mare rata de infectare a ajuns acum la 0,83, cu 120 de cazuri confirmate în 14 zile. Borșa are acum o rată de 1,01, cu 30 de cazuri confirmate, aceeași perioadă. 20 de cazuri de coronavirus au fost confirmate și în Sighetu Marmației, unde data de infectare e acum de 0,47. 

Șomcuta Mare are 0,74, Târgu Lăpuș - 0,77, Cavnic - 0,79 sau 0,88 în Baia Sprie. 28 de localități din Maramureș nu au avut confirmate cazuri de coronavirus în ultimele 14 zile, lista fiind deschisă de Asuaju de Sus și Ardusat. Tot aici intră Bogdan Vodă, Câmpulung la Tisa, Coaș, Coltău, Fărcașa, Dragomirești, Ocna Șugatag, Mireșu Mare, Sălsig, Șieu sau Poienile Izei.