Verticalizator nou pentru Centrul de zi Luchian

0
12

Centrul de zi Luchian din Baia Mare beneficiază de noi dotări cu aparatură modernă. Pentru achiziția acestora, Centrul Luchian a beneficiat de aportul financiar al primăriei și al unei fundații. Prin noile achiziții se urmărește stabilirea unui standard modern și civilizat în ceea ce privește dotarea acestei instituții. Se dorește ca terapeuții să poată ajuta copiii și tinerii cu nevoi speciale. La Centrul de zi Luchian sunt câțiva oameni care lucrează cu copiii cu dizabilități și cu părinții lor.

Verticalizatorul achiziționat recent sprijină educatorii să eficientizeze orele de terapie. Aparatul este benefic în procesul de reabilitare al persoanelor cu probleme locomotorii grave. Acesta permite pacienților să își mențină singuri poziția verticală și să se deplaseze, fără ajutorul altor persoane, cât mai mult timp posibil. Pe lângă verticalizator, Centrul de zi Luchian a mai fost dotat cu o serie de elemente destinate relaxării, care au fost dispuse în cadrul camerei senzoriale.

Deschis în 2003, Centrul de zi Luchian se ocupă de copiii și tinerii cu dizabilități fizice și psihice grave. Personalul se ocupă de recuperarea și asistarea fizică și psihică a tinerilor. Centrul este deschis tot anul, deoarece închiderea acestuia, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp ar duce la regres al celor asistați. Rezultatele obținute la concursurile pentru persoane cu dizabilități, unde au participat tinerii băimăreni asistați în centru sunt dovada că munca nu a fost zadarnică. De asemenea, zâmbetul și cooperarea copiiilor de la centru oglindesc o bună purtare din partea asistenților.

Centrul Luchian mai are nevoie de personal calificat în lucrul cu copiii și tinerii cu nevoi speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here