VALUL DOI - Cum a reușit Belgia să scadă cazurile de ATI

Belgia a reușit să scadă numărul pacienților confirmați cu noul coronavirus, care ajung la terapie intensivă.

VALUL DOI - Cum a reușit Belgia să scadă cazurile de ATI

Valul doi a lovit cu putere Belgia, unde rata de infectare cu noul coronavirus în ultimele 14 zile este cea mai mare din Europa, relatează Agerpres. Cu toate acestea, după primele măsuri de restricție încep să se vadă și primele rezultate: a scăzut numărul pacienților internați în spital dar și al celor care ajung la ATI. 

Astfel, numărul bolnavilor care ajung la ATI a scăzut la 1.470 de la 1.474, cu o medie săptămanală de 9%. Scăderea pe paturile de spital destinate pacienților confirmați cu Covid-19 a scăzut la 6%.

Printre măsurile luate de Belgia se numără interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii, limitarea contactelor sociale, optarea pentru telemuncă, închiderea restaurantelor, centrelor de agrement şi a magazinelor neesenţiale. Primele semne de întrebare sunt dacă şcolile se vor redeschide de luni 19 noiembrie cum era prevăzut, după o vacanţa de toamnă prelungită, în timp ce vineri se aşteaptă ca guvernul să anunţe măsuri de sprijin financiar pentru companiile şi angajaţii cei mai afectaţi de pandemie.

A.H.