Valea Vaserului a primit mai puțini turiști anul acesta

1
30

Mocănița continuă să funcționeze normal, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii cu noul coronavirus. Turiștii sunt așteptați să viziteze Parcul Național Munții Maramureșului, îmbarcându-se în Mocăniță. Acest tren, devenit simbol al Maramureșului, nu mai este un secret nici pentru străini care, până înainte de pandemie, erau prezenți în grupuri numeroase la Vișeu.

”Masca este obligatorie și se respectă distanțarea socială în vagoane, lăsând un loc liber între turiști. Avem responsabil cu măsurarea temperaturii înainte de urcare. De asemenea, am pus la dispoziția turiștilor dezinfectant, atât în vagoane cât și la stația finală”, a spus Mihaela Chiliciuc, responsabil relații cu publicul.

Românii, mai numeroși pe Vaser

Cei mai mulți turiști care au venit să călătorească cu Mocănița, anul acesta, sunt de pe teritoriul țării. ”Aproximativ 5% dintre turiști au venit din afara granițelor. Procentul este foarte scăzut pentru sezonul estival, dar se datorează efectelor pandemiei”, a mai spus Mihaela Chiliciuc.

Luna septembrie este mai ”liniștită” în ce privește turismul. Pe de o parte acest fapt se datorează pandemiei, care împiedică turiștii străini să vină în număr mare în Maramureș. Pe de altă parte, sezonul estival a trecut, școala a început, fapt ce scade numărul turiștilor români în Maramureș.

Cu toate acestea organizatorii continuă curse regulate cu Mocănița pe Valea Vaserului, cu plecare de la ora 9.00. Prețul biletelor diferă în funcție de categoria de vârstă. Deoarece aerul de munte stimulează activitatea gastrică, în prețul biletului turiștii beneficiază și de masa de prânz.

De regulă sunt organizate evenimente în vârf de munte. Anul acesta a fost însă mai sărac la acest capitol. Până la jumătatea lunii septembrie au avut spectacole folclorice pe munte.

”Evenimente nu mai avem programate decât pentru 1 decembrie. Sunt șanse ca de sărbătorile de iarnă să avem și o solistă la stația finală a Mocăniței”, a declarat Mihaela Chiliciuc.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here