Vacanțe anulate, vouchere primite

0
14

Conform OUG nr. 2/2018 călătorul poate anula concediul în orice moment înainte de începerea executării pachetului de servicii. În acest caz, turistul poate fi obligat să plătească agenției de turism penalități. Acestea nu se aplică atunci când apar circumstanțe inevitabile și extraordinare care se produc la locul de destinație sau în vecinătatea imediată a acestuia și care afectează în mod semnificativ executarea pachetului sau transportul pasagerilor la destinație. Aici, călătorul are dreptul să i se dea înapoi toți banii plătiți, dar nu există dreptul la despăgubiri suplimentare.

“Există situații când marmureșenii au fost penalizați pentru că și-au anulat concediul. Aceasta s-a întâmplat deoarece în țara de destinație nu erau restricții datorate pandemiei, cu toate că în țară era instituită starea de urgență”, declară angajatul unei agenții de turism din Baia Mare.

“Turiștii cărora li s-a anulat vacanța au primit vouchere. Partenerii locali, precum și companiile aeriene au primit însă banii înapoi”, spune reperzentantul altei agenții de turism.

OPC a venit cu un comunicat încă din vremea discuției despre instituirea stării de urgență.

“Pentru a preîntâmpina creșterea peste măsură a nivelului de aglomerare al agențiilor de turism preocupate în aceste zile să acorde consultanță celor interesați de modul în care actuala criză sanitară globală le-ar putea modifica planurile de vacanță pentru acest an, este indicat să urmăriți cu atenție evoluția situației legate de răspândirea și controlul pandemiei de coronavirus, la nivelul fiecărei țări, din surse de informații credibile, pe cât posibil oficiale”, anunță comunicatul transmis de OPC.

Maramureșenii cărora li s-au anulat vacanțele aveau ca destinație Turcia, Spania sau Italia. Aceștia și-au primit banii înapoi sub formă de vouchere. Cei care au depus plângere la OPC erau maramureșeni care nu se informaseră despre situația din țara de destinație sau care nu au luat la cunoștință măsurile luate de agențiile de turism pentru prevenirea răspândirii pandemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here