UN DREPT NEÎNGRĂDIT – Elevii încurajează dreptul studenților la vot

0
4

Data de 27 septembrie a fost stabilită ca fiind data de desfășurare a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020.

Consiliul Național al Elevilor susține inițiativa prin care Alianța Națională a organizațiilor Studențești din România (ANOSR) solicită tuturor universităților din țară facilitarea exercitării dreptului de vot a viitorilor și actualilor studenți.

În urma analizei făcută de ANOSR, 44% dintre universitățile din România vor începe anul universitar înainte de sau în ziua de 28 septembrie. Acest lucru va împiedica total sau parțial studenții să participe la alegerile locale.

„Susținem inițiativa ANOSR prin care solicită atât universităților, cât și reprezentanților Guvernului României să încurajeze studenții în exercitarea dreptului la vot și în participarea prin acțiuni nemijlocite la consolidarea rolului de cetățeni activi în propriile comunități, facilitând exercitarea dreptului constituțional de vot”, scriu reprezentanții CNE pe pagina de Facebook.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here