ULTIMUL MECI DIN 2020 - CS Minaur încheie prima parte a turului în stil de mare echipă

CS Minaur a jucat azi ultimul meci oficial din acest an.

ULTIMUL MECI DIN 2020 - CS Minaur încheie prima parte a turului în stil de mare echipă

Victorie reconfortantă obținută de CS Minaur în etapa a șasea a Ligii Florilor, la capătul unui meci pe care l-a dominat cu autoritate, cu excepția debutului de joc în care adversarele au condus cu 2-0. Băimărencele nu au făcut decât să confirme faptul că reprezintă în acest moment o forță a campionatului, capabilă chiar să lupte pentru titlu.

CS Minaur Baia Mare - HC Dunărea Brăila 26-19 (12-8)

CS Minaur: Idehn (11 intervenții, a apărat trei aruncări de la 7 metri), Enache (1) - Lavko 5/ din 7 aruncări (2 din 7m, a ratat 2 de 7m), Laslo 6/7, Blohm 4/5, A. Popa 7/8 (4 din 7 metri), Tănasie 2/2, Fujita 2/4 (a ratat un 7m), Polocoșer, Cioca, Araujo 0/1, Kerekes, Tecar. Antrenori Costică Buceschi și Claudia Cetățeanu.

Dunărea: Șerban (3 intervenții), Nenezic (5, apărat un 7m) - Dache 2/3, Czeczi 4/5, Tiron 1/1, Sazdovska 3/4, Udriștioiu 3/4 (a ratat un 7m), Preda 4/6, Zamfirescu 1/1, Tamires 1/2, Dmitrovic 0/2, Bucur-Szucs, Safta, Bălăceanu, A. Perianu, Axinte, Milic. Antrenor: Neven Hrupec.

Site-ul oficial al echipei CS Minaur informa inaintea meciului, probabil pentru derutarea adversarului, că echipa a plecat la București cu același lot de 14 handbaliste cu care a încheiat turneul de la Sfântu Gheorghe. Până la urmă s-a dovedit că cele 14 au fost doar 13. Au lipsit Kovacevic și Borș, dar a apărut în lot brazilianca Larissa Araujo, care a debutat cu această ocazie la CS Minaur într-un meci oficial.

Cu antrenorul Costică Buceschi revenit alături de echipă după ce s-a vindecat de Covid-19, băimărencele au lăsat impresia că nu pot fi puse în reală dificultate de adversare, chiar dacă au comis cam multe erori în ofensivă. CS Minaur s-a apărat eficient, iar portarul Filippa Idehn a făcut cel mai bun joc de când a venit la CS Minaur. De asemenea, Cristina Laslo și Andreea Popa au evoluat remarcabil în atac, cele două fiind secondate de Jelena Lavko și Linn Blohm.

A fost ultimul joc oficial din acest an pentru CS Minaur, care încheie prima parte a turului cu un bilanț foarte bun (5 victorii și un egal), în condițiile în care s-a confruntat în ultima perioadă cu multe cazuri de infectări cu Covid-19.

M. S.

FOTO Paul Ursachi/UP-foto