Tur virtual al bisericilor

0
174

Conform Direcției pentru Cultură Maramureș, 32 de biserici cu statut de monument istoric din Ţara Maramureșului urmează să fie promovate prin tururi virtuale începând cu luna noiembrie a acestui an. Acestea vor putea fi vizualizate pe portalul web www.culturamm.ro.

„Cu 32 biserici de lemn aflate în lista monumentelor istorice, dintre care 31 din grupa A (monumente istorice de valoare națională sau universală) și cinci incluse în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, zestrea patrimoniului cultural din Țara Maramureșului merită toată atenția. Bisericile vechi de lemn sunt reperele arhitecturale ale acestei regiuni, reprezentând cele mai importante construcții ale satelor, atât pentru localnici, cât și pentru vizitatorii veniți de departe. Acest demers de cercetare şi de valorificare a bisericilor-monument din Țara Maramureșului reprezintă un pas mic, dar important în vederea redescoperirii valorii patrimoniului local și a creșterii conștientizării importanței acestuia, atât în rândul membrilor comunităţilor și ai administrației locale, cât şi în rândul celor ce doresc să cerceteze sau să viziteze aceste biserici”, precizează Direcția pentru Cultură Maramureș.

”Nu sunt deloc de neglijat nici avantajele pe care tururile virtuale le pot avea în contextul cu care ne confruntăm în această perioadă, cel al epidemiei de coronavirus, care îi constrânge pe oameni să își anuleze călătoriile. Un tur virtual este accesibil fără să îți părăsești locuința, oferindu-ți posibilitatea de a te bucura de obiective culturale fără să te deplasezi, fiind astfel o alternativă în vremuri de criză”, mai precizează reprezentanții DJC Maramureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here