Tratament pentru Covid-19 – Maramureșul are pe stoc medicamentul Remdesivir

0
128

Numărul pacienților internați în spital confimați cu Covid-19 este tot mai mare în Maramureș, în condițiile în care nu trece zi fără să fie depistate zeci de cazuri noi. Automat crește și presiunea asupra medicației necesară pacienților cu simptomatologie medie sau gravă. În țară, deja unele spitale au semnalat faptul că stocul de Remdesivir  este pe terminate și medicii se tem că s-ar putea să nu le ajungă tratamentul pentru pacienți.

În județul nostru, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Maramureș arată că deocamdată sunt stocuri de Remdesivir și toți pacienții care au avut nevoie de tratament cu acest medicament l-au primit. “Medicamentul este pe stoc. Stocul se gestionează direct de către spital și nu am avut situații în care să avem nevoie de el și să nu-l avem”, a declarat Rareș Pop, directorul Direcției de Sănătate Publică Maramureș.

Conform Ministerului Sănătății, România va beneficia de aproximativ 25.000 de flacoane de Remdesivir, în cadrul contractului finanțat și semnat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare. Tratamentul ar ajunge pentru aproximativ 5.000 de pacienți eligibili, în condițiile în care fiecare pacient primește câte cinci flacoane. Primele două tranșe de Remdesivir au fost deja primite, iar ultima tranșă urmează să ajungă în țara noastră în prima jumătate a lunii octombrie. Conform estimărilor inițiale, România ar urma să primească, în 9 octombrie 2020, un număr de 8.795 flacoane care vor ajunge pentru asigurarea tratamentului a 1.800 pacienți eligibili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here