VESTE BUNĂ – Trafic reluat la frontiera cu Ucraina, de la Sighet

0
50

Traficul prin mai multe puncte de trecere a frontierei a fost reluat începând cu data de 17 iunie, în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. Printre punctele de frontieră unde s-a reluat traficul internațional de persoane și mărfuri se numără și cel de la Sighet, frontiera României cu Ucraina.

Autoritățile de frontieră spun că măsura va contribui la fluidizarea traficului prin punctele de trecere, în contextul măsurilor de relaxare pentru efectuarea călătoriilor internaționale și a creșterii valorilor de trafic la frontieră.

Maramureșenii trebuie să știe că la granița cu Ungaria sunt operaționale în acest moment 11 puncte de trecere a frontierei (10 în regim internațional pentru persoane, autoturisme și camioane și unul pentru lucrătorii transfrontalieri), sens în care se recomandă participanților la trafic tranzitarea tuturor acestora, astfel încât să se evite apariția suprasolicitărilor în unele dintre acestea.

Și o veste bună pentru maramureșenii care doresc să revină în țară. Autoritățile maghiare au comunicat faptul că, începând cu data de 17.06.2020, ora 00:00 (ora Ungariei), românii pot tranzita teritoriul Ungariei fără restricții. Această măsură se aplică deopotrivă cetățenilor proprii.

Mai trebuie reamintit faptul că la intrarea în țară, pe lângă controlul specific, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declarației pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here