TOP NEGATIV - Ne batem cu județele mari pentru ajutoarele de la stat

Maramureșul se află într-un top nu tocmai favorabil.

TOP NEGATIV - Ne batem cu județele mari pentru ajutoarele de la stat

Județul nostru se află printre primele din țară la capitolul de solicitări de sprijin din partea statului, pentru angajarea persoanelor din categoriile vulnerabile, precum tinerii NEET sau persoanele peste 45 de ani. La angarea acestor persoane, angajatorul primește un ajutor din partea statului, de 2.250 lei pe lună, pentru fiecare angajat.

AJOFM Maramureș spune că, pentru anul 2021 a solicitat 30 milioane lei, dar nu a primit decat 9 milioane lei. Asta înseamnă că, pentru acest an, instituția nu poate încheia noi convenții. 

”Noi suntem printre primele județe din țară cu cele mai multe solicitări pentru măsurile de sprijin. Suntem după marile județe, gen Iași, Cluj, Timiș unde sunt aceste măsuri numeroase ca și la noi. Tocmai de aceea sumele de bani necesită foarte mare suplimentare la bugetul asigurărilor de șomaj.

Noi suntem în urmă cu plătile. Dacă am solicitat pentru plata subvențiilor la bugetul pentru anul 2021, 30 de milioane de lei am primit doar 9 milioane. Sperăm să mai primim la rectificare. Aceste sume acoperă doar convențiile care au fot deja încheiate, care sunt în derulare, motiv pentru care noi nu putem încheia în acest an, noi convenții, pentru subvenționarea locurile de muncă vacante pe Legea 76.

Recen Agenția Națională a contractat fonduri europene, pentru persoanele peste 45 de ani și tinerii NEET și vom putea pune în plată 400 de persoane. Asta înseamnă că vom ajunge cu plata - pentru că mergem pe regula primul venit, primul servit - pană în luna august, adică cei care au angajat în luna august 2020”, a declarat Oana Oșanu, directorul AJOFM Maramureș.

A.H.