SURPRIZĂ ELECTORALĂ – S-a culcat profesor și s-a trezit... deputat de Maramureș

SURPRIZĂ ELECTORALĂ – S-a culcat profesor și s-a trezit... deputat de Maramureș

Cea mai mare surpriză a acestor alegeri generale este, indiscutabil, procentajul mare obținut de Alianța pentru Uniunea Românilor (AUR), partid înființat abia în 2019. Cu o medie de 9,4% din voturile numărate în 99,75% din secțiile de votare, AUR va intra în viitorul Parlament. În Maramureș, AUR a obținut 7,21% din voturi pentru Camera Deputaților și 7,25% pentru Senat. Cum Maramureșul va avea în Parlament șapte deputați și trei senatori, AUR Maramureș va primi (mai mult ca sigur) un post de deputat. Primul pe lista pentru Camera Deputaților este Darius Pop, președintele filialei maramureșene. Absolvent al Liceului de Arte Baia Mare și al Academiei Naționale de Muzică ”Gheorghe Dima”, Darius Pop este profesor și locuiește în Baia Mare..

Pe pagina sa de Facebook au început să curgă mesajele de felicitare. Cocârcă Laurențiu Marius a postat o poză cu Darius Pop dormind (după încheierea votării și a numărării voturilor, probabil) și mesajul: ”Dumnezeu să vă binecuvânteze frați Români. AUR a făcut istorie!!! România renaște! Vă mulțumesc că ați luptat și luptați pentru mine, pentru viitorul copiilor mei și pentru toți frații noștri români! Felicitări!”.

Simion Luțu Chișiu a postat și el un mesaj; ”<Munca asiduă învinge totul> ( diftong latin). Adormi profesor și te ridici... deputat. Felicitări, Darius, felicitări AUR!”.

 

I.V.