STARE DE URGENȚĂ - Maramureșul riscă să se îngroape în gunoi

La acest moment aleșii județeni discută viitorul județului în materie de deșeuri. Președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan a anunțat că se dorește ca cele patru stații de transfer din județ să fie funcționale cat mai repede, respectiv maramureșenii trebuie obligatoriu să colecteze selectiv deșeurile. Altfel nu se va ridica gunoiul din respectiva localitate.

STARE DE URGENȚĂ - Maramureșul riscă să se îngroape în gunoi

Ionel Bogdan a recunoscut că s-a discutat și despre Mina Șuior, unde avem o platfomă betonată, ca posibilă locație pentru această groapă de gunoi temporară, dar și alte locații din județ. S-a discutat cu Remin, cu operatorii de salubrizare din județ. Numai că primarul din Șomcuta Mare, Gheorghe Buda, a fost singurul primar din județ care a dorit să accepte groapa de gunoi. S-a luat în calcul și varianta unei gropi de gunoi temporare la Sarbi, însă administrația locală de acolo nici nu a vrut să audă de așa ceva. 

Tot la Somcuta se are în plan realizarea unui parc industrial. Bogdan a anunțat oficial că proiectele de la Șomcuta Mare vor fi sprijinite cat de mult se va putea. Ultimul cuvânt îl vor avea tot cei din Primăria Șomcuta Mare. Consiliul Județean este acum la mâna șomcutenilor. 

Vom reveni.