Stare de alertă: Aproape 1000 de maramureșeni s-au întors în țară în ultimele trei zile

0
1878
Ieșirea din starea de urgență și instituirea stării de alertă a adus reglementări noi. Una dintre ele este faptul că cetățenii reîntorși în țară nu vor intra în mod obligatoriu în carantină instituțioalizată.

Urmările au fost evidente. Un nou val de maramureșeni a luat cu asalt granițele României, pentru a se întoarce în țară. Duminică la amiază, autoritățile județene au informat că, prin punctele de trecere a frontierei de stat, au sosit în țară 316 maramureșeni care în conformitate cu prevederile legislației în vigoare au intrat în autoizolare la domiciliu.

Luni, tot la orele amiezii, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a venit cu o nouă raportare și a informat că, prin punctele de trecere a frontierei de stat au intrat în țară 411 conjudețeni, din care 410 persoane au intrat în autoizolare la domiciliu, conform procedurilor stabilite, iar o persoană a solicitat și a intrat în carantină instituționalizată.

Marți, tot la orele amiezii, a venit o nouă raportare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș. Mai exact, la Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Maramureș sunt centralizate date referitoare la 13 locații de carantinare. Prin punctele de trecere a frontierei de stat au sosit în țară, în ultimele 24 de ore, 185 maramureșeni care au intrat în autoizolare la domiciliu.

În prezent, sunt în carantină 235 de persoane sosite în țară, în perioada stării de urgență, și care în conformitate cu procedurile stabilite au intrat în carantină instituționalizată pe o perioadă de 14 zile. Se află în izolare la domiciliu 911 cetățeni, statistică ce include și membri familiei, în Maramureș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here