Dotări pentru telemuncă – Bani pentru firmele cu angajați care lucrează de acasă

0
84

Societățile comerciale care, în timpul stării de urgență și de alertă, au angajați care lucrează de acasă vor putea să beneficieze de un sprijin din partea statului pentru achiziția de dotări care să le permită desfășurarea activității în regim de telemuncă.

”Măsura vizează acordarea unui sprijin de 2.500 lei brut angajatorilor pentru fiecare salariat care în perioada stării de urgență a fost cel puțin 15 zile lucrătoare în telemuncă. Sumele se acordă pentru achiziția de pachete de bunuri și servicii tehnologice necesare desfășurării de activități în regim de telemuncă. Modalitatea și categoriile de bunuri ce vor putea fi achiziționate se vor stabili printr-un ordin al ministrului Muncii și Protecției Sociale”, a explicat Ștefania Donca, purtătorul de cuvânt al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Maramureș.

După acordarea acestor sume, în termen de 30 de zile, angajatorii vor trebui să transmită la AJOFM documentele justificative pentru achizițiile efectuate.

Aceste măsuri nu sunt aplicabile instituțiilor publice, angajatorilor care la data solicitării se află în faliment, dizolvare, lichidare sau care au activitățile suspendate și nici angajatorilor care sunt înregistrați în jurisdicții necooperante în scopuri fiscale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here