ȘOMCUTA MARE - Proiecte în derulare sau în faza de elaborare a documentelor

Orașul Șomcuta Mare se dezvoltă.

ȘOMCUTA MARE - Proiecte în derulare sau în faza de elaborare a documentelor

În funcție de cum permite vremea, în Șomcuta Mare se lucrează la un proiect care vizează eficientizarea energetică a șapte blocuri din zona centrală a orașului. Proiectul, derulat cu fonduri europene, are o valoare de peste un million de euro șu vine în continuarea altui proiect, derulat cu bani de la Ministerul Dezvoltării, prin care au fost rehabilitate alte patru blocuri.

Zona centrală a orașului se va schimba radical prin implementarea unui alt proiect, pentru care s-a obținut finanțare de anul trecut.

Proiectul, în valoare de cinci milioane de euro, se va derula prin Programul Operațional Regional (POR) și a fost împărțit în trei loturi. Primul lot are ca obiectiv transformarea clădirii central a fostei unitățI militare într-un sediul social-cultural care va cuprinde, printer altele, un muzeu al Țării Chioarului, un centru de zi și spații de recreere (cu mese de billiard și de tenis etc). Pentru acest lot trebuie terminat proiectul tehnic până în 1 martie.

Al doilea lot vizează transformarea fostului cinematograf într-o modernă sală de spectacole. Proiectul ethnic a fost predate spre aprobare la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

Al treilea lot are ca scop reabilitarea a nouă străzi din centrul orașului, amenajarea de parcări, trotuare și rigole în zona centrală. Și în acest caz trebuie predat proiectul tehnic tot până în luna martie.

I. V.