Șomcuta Mare în haină nouă, de… asfalt!

1
483

La fel cum oamenii își schimbă garderoba, din când în când, și localitățile se „primenesc“. În orașul Șomcuta Mare, odată cu oprirea ploilor, a început o amplă campanie de asfaltare.

Vremea rea din ultima periodă nu a fost prielnică pentru lucrări de anvergură, nu s-a putut lucra timp de aproape două luni la asfaltare, doar s-a turnat beton.
„S-au făcut șanțuri, rigolele sunt făcute peste tot, s-a turnat beton dar n-am putut asfalta. Numai că oamenii vor asfalt, nu beton…“, spune primarul Gheorghe Buda.
Schimbarea condițiilor meteo permite acum efectuarea unor lucrări de amploare.

„O lucrare de asemenea anvergură nu a fost făcută niciodată în Șomcuta Mare. Valoarea lucării este de 41 milioane de lei“, precizează primarul.
Lista străzilor care vor avea haină nouă este lungă. Joi, 30 iulie (când am ajuns în Șomcuta Mare), se lucra pe două tronsoane de pe strada Corneasa, aici urmând a se turna asfalt și, totodată, să se facă și căile de acces în curțile proprietarilor de case din zonă. Anterior fuseseră asfaltate străzile Cetății, Văleniului, Făgețel, Livezilor. Următoarele tronsoane pe care va fi turnat covor asfaltic sunt pe străzile Finteușului, Sadoveanu, Iuliu Maniu, 1 Mai, 1 Decembrie, Vasile Lucaciu și Cornului.

Lucrări se execută și pe alte străzi din oraș dar și din satele aparținătoare. Pe unele nu se toarnă în actuala perioadă asfalt dar se aplică strat de balast, pietriș etc. În derulare sunt și alte proiecte care au ca obiectiv schimbarea imaginii orașului Șomcuta Mare, astfel încât acesta să poată redeveni ceea ce a fost o lungă prioadă de timp: capitala Țării Chioarului!
Reabilitarea zonei centrale a orașului, amenajarea de parcări, anveloparea blocurilor de locuințe, construirea unui bloc de locuințe sociale, amenajarea curților școlilor și a terenurilor de sport sunt doar câteva proiecte asupra cărora vom reveni, cu informații ample.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here