SIGURANȚA PERSOANELOR ȘI BUNURILOR – Sistemele de securitate ale supermarketurilor, verificate de polițiști

0
12

În cursul acestei săptămâni, sub coordonarea polițiștilor specializați în sisteme de securitate din cadrul Serviciului de Ordine Publică, polițiștii maramureșeni au verificat 46 de supermarketuri situate pe raza județului. Acțiunea a avut loc în contextul în care au fost sesizate cazuri în care diferite persoane au trecut pe lângă casele de marcat fără achitarea bunurilor luate de pe rafturi.
În cadrul acestei acțiuni, polițiștii au urmărit cu preponderență prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului supermarketurilor, dar și asigurarea protecției locurilor de depozitare a valorilor cu respectarea minimă a cerințelor de securitate.
„Pentru neregulile constatate în urma verificărilor au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale. Deficiențele privind efectuarea serviciului de pază, echiparea corespunzătoare a agenților de pază, dar și păstrarea valorilor în seifuri necertificate din punct de vedere al riscului la efracție sau neimplementarea oricărei alte măsuri minimale stabilite prin analiza de risc au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 23.000 de lei. Totodată, ca măsură complementară, polițiștii au dispus măsuri de remediere pentru cazurile în care au
fost constatate deficiențe, astfel încât valorile depozitate și viața și integritatea persoanelor să fie în siguranță”, anunță Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here