SIGHET - UPU trebuie mutată în casă nouă

Spitalul Municipal Sighetu Marmației are mare nevoie de reabilitare. În acest sens, autoritățile locale au depus mai multe proiecte de modernizare a unității medicale.

SIGHET - UPU trebuie mutată în casă nouă

În primul rând se dorește mutarea Unității de Primiri Urgențe (UPU) a spitalului într-o locație nouă, mai exact în clădirea fostului cămin pentru copiii cu dizabilități. “Până în 1989 a funcționat în Sighet căminul pentru copii deficienți nerecuperabili. Clădirea și terenul au fost în proprietatea Consiliului Județean până în anul 2017, după care au trecut, la solicitarea Primăriei Sighet, în proprietatea publică a municipiului Sighet.

Clădirea în care funcționează la aceasta oră UPU nu este într-o stare foarte bună. Din expertiza efectuată la clădirea fostului cămin de copii, chiar dacă a fost abandonată peste 30 de ani, rezultă că aceasta are structura de rezistență care permite reabilitarea. În acest context am depus un proiect la CNI (n.red. Compania Națională de Investiții) prin care am solicitat construirea unei unități de primiri urgențe și un bloc operator pentru chirurgie și ortopedie”, a declarat Vasile Moldovan, primarul orașulu Sighetu Marmației.

A.H.