SIGHET- Două femei se bat pentru scaunul de viceprimar

În cam toate localitățile județului se dă o luptă pentru ocuparea scaunului de viceprimar. Nici Sighetu Marmației nu face notă discordantă, lupta fiind de data aceasta între două femei.

SIGHET- Două femei se bat pentru scaunul de viceprimar

„Viceprimarul are statutul de ales local, dar aflat intr-un raport de subordonare fata de un alt ales local - Primarul. Principiul subordonarii deriva din autoritatea superioara a primarului care a fost ales prin vot direct de catre cetateni, in timp ce viceprimarul este ales indirect, prin intermediul consilierilor locali. Multitudinea si complexitatea atributiilor incredintate primarului impun prezenta unui "ajutor de primar", dar cu toate acestea Codul Administrativ permite delegarea atributiilor si altor persoane decat viceprimarului. Viceprimarul nu are rolul de a fi o contrapondere la puterea executiva a primarului, ci de a o sustine, ambii fiind titularii unei bune guvernari locale.

Imediat dupa alegerile locale s-a vehiculat propunerea consilierilor PNL sau "autopropunerea" pentru postul de viceprimar a Onita Ivascu Daniela. La prima sedinta de Consiliu Local aceasta s-a erijat in liderul unui grup indicat ca fiind format din consilierii PNL, USR si PLUS. În aceste imprejurări s-au purtat discuții intre consilierii PSD, PMP, PRO ROMANIA și UDMR, care, la prima vedere pot asigura o majoritate simplă, fragilă. Propunerea consilierilor PSD pentru viceprimar este Adriana Curmei. Desigur, nu excludem susținerea unei propuneri din rândul consilierilor locali PRO ROMANIA, PMP sau UDMR, dar o propunere singulară, onestă și susținută de cei cinci consilieri aparținand acestor formațiuni politice”, spune primarul Vasile Moldovan.

H.D.