Secție de terapie intensivă la Spitalul de Boli Infecțioase

0
578

În ședința extraordinară, consilierii județeni au alocat sume importante în sprijinul sănătății maramureșenilor. Timp de o oră, consilierii au dezbătut tema finanțării diverselor proiecte ale spitalelor maramureșene. Pe lista finanțărilor s-a plasat și realizarea unei secții de terapie intensivă în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Baia Mare. În opinia președintelui CJ, Gabriel Zetea, această investiție este vitală pentru evitarea transferurilor dintre Spitalul Județean de Urgență și Spitalul de Boli Infecțioase a bolnavilor suspectți de coronavirus.

“Avem două spitale ce preiau cazurile de coronavirus. Putem astfel preîntâmpina îmbolnăvirea în masă a cadrelor medicale. Asta ne face să nu fim în situația spitalelor din Galați sau Suceava”, a precizat consilierul județean Marinel Kovacs.

Pe lângă secția de ATI din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase, s-au aprobat și alte proiecte de finanțare din cadrul celorlalte spitale.

“Finanțarea spitalelor băimărene este unul din cele mai importante momente politice pentru Maramureș. Până acum, Baia Mare nu a reprezentat un punct strategic pe harta sănătății din România” a declarat Teodor Ardelean, consilier județean.

Faptul că Maramureșul a tratat încă de la început cu seriozitate răspândirea coronavirusului, ne face să fim în coada listei județelor prin numărul mic de infectări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here