SE REIA CAMPIONATUL - Florin Fabian (ACSF Recea), un antrenor optimist

Azi, 18 februarie, Liga 2 pornește din nou la drum, odată cu disputarea primelor meciuri din etapa a 16-a.

SE REIA CAMPIONATUL - Florin Fabian (ACSF Recea), un antrenor optimist

ACS Fotbal Comuna Recea va aborda partea a doua a Ligii 2 cu un nou antrenor principal, Florin Fabian înlocuindu-l în această funcție pe Nicolae Constantin. Echipa maramureșeană are ca obiectiv evitarea retrogradării.

„Am făcut o pregătire bună și mi-a plăcut foarte mult implicarea băieților. Au conștientizat că avem un obiectiv de îndeplinit, lucru nu foarte ușor, dar realizabil. Sunt mulțumit de modul cum s-au antrenat băieții și cred că, dacă vom avea liniște și stabilitate financiară la echipă, ne putem salva de la retrogradare.

Eu sunt optimist, de aceea am venit la echipă. Eu am lipsit o perioadă din fotbalul profesionist, din motive personale, nu pentru că n-aș fi avut oferte de a antrena. Acum am reintrat în circuit. Am luat-o ca pe o provocare a unor oameni inimoși de aici de la Recea pe care am venit să-i ajut, să pun umărul la salvarea de la retrogradare. A contat și faptul că am mai antrenat în Maramureș și am mai și jucat aici. Puțină lume știe că m-am retras din fotbal de la FC Baia Mare, în 2007. În continuare, am fost timp de doi ani și antrenor și am reușit să promovez echipa în Liga 2”, a declarat Florin Fabian, antrenorul echipei ACSF Recea, pentru glasulmm.ro. 

ACSF Recea i-a adus în această iarnă pe Paul Batin (liber de contract), Alin Burdeț (Ripensia Timișoara), Alin Fică (CFR Cluj), Andrei Gal (Pandurii Lignitul Târgu Jiu) și Bryan Mendoza (FC Botoșani). În schimb, formația maramureșeană s-a despărțit de Arsene Luboya (U Craiova 1948 SA), Romario Rus (ASU Poli Timișoara), Vlad Opriș (Sportul Șimleu Silvaniei) și David Simion (Progresul Șomcuta Mare).

„Nu pot spune că jucătorii care au venit sunt mai buni sau mai slabi decât cei care au plecat. Sunt fotbaliști care au jucat și în turul campionatului la un anumit nivel. Eu i-am ales și sper să ne fie de folos”, a spus Florin Fabian.

Antrenorul de la ACSF Recea nu face o tragedie din faptul că echipa pe care o pregătește nu a reușit să joace niciun meci amical pe un teren cu iarbă, înaintea reluarii campionatului. Florin Fabian mai spune că echipa este pregătită să câștige meciul cu Concordia Chiajna, programat sâmbătă, 20 februarie (ora 11).

„Sunt alături de echipă de mai bine de trei săptămâni. Mi-aș fi dorit să am la dispoziție o lună și jumătate ca să pot implementa ideile și conceptul meu de joc. Eu sper ca băieții să fie receptivi în continuare și rezultatele din meciurile de pregătire să fie confirmate și în campionat.

Fiecare meci este foarte greu. Partida cu Concordia Chiajna va fi pregătită foarte bine și sunt convins că o vom câștiga. Băieții sunt foarte conectați și dornici de a începe campionatul. Am o conexiune foarte bună cu băieții și asta înseamnă foarte mult pentru mine. Receptivitatea lor și atitudinea manifestată la antrenamente și meciuri amicale îmi dau speranța că totul va fi bine”, a concluzionat Florin Fabian.