ȘCOALA ONLINE - Și părinții din familiile monoparentale vor primi zile libere

Părinții care își cresc singuri copiii, vor beneficia de zile libere, în momentul în care elevii nu mai merg fizic la școală.

ȘCOALA ONLINE - Și părinții din familiile monoparentale vor primi zile libere

După mai bine de un an în care părinții care își cresc singuri copiii au așteptat din partea guvernanților măsuri concrete pentru situațiile în care elevii au făcut școala online, iată că în cele din urmă s-a promulgat Legea 59/2021, iar acum părinții provenind din familii monoparentale pot beneficia de toate drepturile prevăzute de OUG 147/2020. Măsura vine însă mult prea târziu. 

E un act de reparație care vine foarte târziu, după mai multe luni de insistență si multiple demersuri scrise făcute de către federatia Sanitas către Ministrul Muncii și Guvern. De regulă autoritățile noastre acționează premeditat cu întârziere pentru a nu acorda efectiv unele drepturi ci doar pentru a simula dorința de a face acest lucru.

Au dat această lege după ce copiii s-au întors la școală, dar ea se referă la perioadele de suspendare ale cursurilor. Pe parcursul anului trecut câtă vreme școala s-a desfășurat exclusiv on-line nu au catadicsit să facă acest act reparator. Acuma doar să își umfle mușchii că au dat o lege bună, care nu mai ajută la nimic”, declarat Mircea Ciocan, președintele Sanitas Maramureș. 

A.H.