SCANDALUL BILETELOR DE TREN - Studenții băimăreni au protestat în fața Prefecturii Maramureș

După ce miercuri mai mulți studenți băimăreni au protestat în gara din Baia Mare, azi a fost organizată o altă acțiune similară.

SCANDALUL BILETELOR DE TREN - Studenții băimăreni au protestat în fața Prefecturii Maramureș

Mai mulți membri ai Ligii Studenților "Pintea Viteazul" (LSPV) Baia Mare s-au adunat azi în fața Prefecturii Maramureș pentru a-și exprima dezacordul față de eliminarea gratuității transportului feroviar al studenților.

"Considerăm că eliminarea unei facilități pentru studenți nu poate reprezenta un aspect pozitiv pentru reforma educațională despre care tot menționează guvernanții. Gratuitatea transportului feroviar este clar, un beneficiu real care ajută un număr considerabil de studenți", precizează reprezentanții LSPV.

Această manifestație face parte din demersurile ANOSR pentru păstrarea gratuității transportului feroviar pentru studenți. Astfel de acțiuni au avut loc în toate orașele cu centre universitare importante.

"<> și <<Ne-ați promis facilități, dar ne luați din necesități!>> au fost doar două din sloganurile prin care studenții au solicitat public guvernanților să se gândească de două ori înainte de a acționa, făcând educația accesibilă, nu îngreunând procesul și dreptul studenților la educație", mai spun reprezentanții LSPV.

M. S.