SATULUNG – Voluntariat pentru strâns PET-uri

SATULUNG – Voluntariat pentru strâns PET-uri

Răzvan Vasile Vanca, un tânăr al locului, organizează o campanie de strâns PET-uri de pe Valea Bârsăului – Mogoșești – Satulung – Finteușu Mic. La această acțiune va fi însoțit de 20 de voluntari pe care i-a găsit pe rețelele de socializare.

"Spiritul civic m-a determinat să pornesc la această acțiune. Cred că e ca în familie. Comuna noastră are nevoie de curățenie și, cu sprijinul primăriei, vom aduna saci cu gunoaie joi, 8 aprilie, începând cu ora 10", spune Răzvan Vasile Vanca, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național Vasile Lucaciu din Baia Mare.

Noi apreciem astfele de inițiative ale tinerilor din Satulung și le vom asigura o camionetă, saci menajeri, mănuși și măști de protecție. Pe lângă ei, în alte zone ale comunei vom face curățenie cu cetățeni care primesc ajutor social", a declarat Bujorel Mureșan, primarul comunei Satulung.

Edilul are și o amintire amuzantă legată de primăvară.

"E Primăvara curățeniei, cum era, în alte timpuri, Luna cărții la sate. Îmi amintesc odată cum a venit în Satulung un activist important la o sărbătoare a cărții. La un moment dat a dorit să meargă la toaletă. S-a dus la toaleta din curte și s-a întors bombănind. Găsise toaleta pavoazată cu articole și poze cu vizita tovarășului Nicolae Ceaușescu la Gostatul din Satulung", încheie, în spirit ludic, primarul Satulungului. 

P. P.