SĂTUI DE MASCĂ – Băimărenii preferă mersul pe jos în locul autobuzelor

0
144

Purtatul măștii obligatorie în mijloacele de transport în comun devine o neplăcere pentru băimăreni. Ieri, într-o stație de autobuz, două femei (cam la 40 și ceva de ani) discutau tocmai despre asta.

„Nu mai stau după autobuz că iar îmi trebuie mască, apoi mai bine mă duc pe jos, că nu am mult până acasă. M-am săturat să o port toată ziua, spunea una dintre ele.

Varianta mersului pe jos o alege și Mihaela Zehan. „Eu fac în jur de 15 minute de mers pe jos, de acasă și până la locul de muncă. Este autobuz, dar prea mult timp se pierde cu statul în stație, apoi, de multe ori sunt și aglomerate, unii poartă mască, alții nu poartă. și eu sunt sătulă de mască, dar dacă circul cu transportul în comun o port. Totuși prefer mersul pe jos, e gratis și sănătos, spune băimăreanca.

Ana alege mijloacele de transport personale sau merge pe jos la lucru, atunci când are timp.

„Decât să circul cu autobuzele în comun, mai bine merg la lucru cu trotineta, cu bicicleta sau pe jos. Nu-mi prea place să circul cu transportul în comun pentru că urcă multă lume fără să se protejeze, nu se respectă nici curățenia și faza cu masca deja devine obositoare. Și mai enervant e faptul că tu faci un efort să o porți, în timp ce alte persoane nu o poartă, spune Ana Rus.

# Se circulă cu autobuzul doar la nevoie

Persoanele care fac un efort să circule cu autobuzele în comun sunt cele care nu au altă opțiune de transport. Cele care vin din localitățile învecinate sau cele care au locul de muncă mai îndepărtat de casă.

„Circul frecvent cu autobuzele, schimb chiar mai multe numere până la locul de muncă. Sunt și eu sătulă să-mi tot pun și iau masca, dar nu am ce face. Eu oricum mă dezinfectez frecvent când urc în autobuz, când cobor. Numărul patru este cel mai aglomerat dintre ele. Ieri au stat polițiștii în stația de la Platoul București și nu-i lăsau să urce pe cei fără de mască. Sau, într-o altă zi, controlorii dădeau jos persoanele care nu aveau mască, în stația următoare. Bine ar fi să fie mai frecvente acțiunile astea și să fie controale zilnic. Sunt mulți care nu poartă mască și circulă liniștiți că nu le face nimeni nimică, povestește o femeie de pe Valea Borcutului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here