“Sărbătoarea Munților Țibleș“, la Groșii Țibleșului

0
12

În seara de 19 iulie, au urcat pe dealul Pleșca fii ai satului, opt călugări și aproximativ 300 de pelerini. Cu toții au participat la vecernia de seară și, la finalul acesteia, fiecare a primit câte o pomană.

Pe 20 iulie, 10 călugări au săvârșit liturghia cu ocazia sărbătorii de Sfântul Ilie. Cu toate că vremea a fost ploioasă, la eveniment au participat aproape 200 de pelrini. Printre aceștia s-au numărat localnici, pelerini veniți din județul Bistrița-Năsăud dar și 30 de pelerini de la Mănăstirea Florești (Cluj-Napoca). Cu această ocazie s-a oficiat și comemorarea monumentului eroilor de pe dealul Pleșca. La coborârea de pe deal, atât groșenii cât și ceilalți invitați au primit o masă caldă, cu respectarea normelor de prevenție.

“În pofida vremii ploiase, sărbătoarea din acest an a fost reușită. Mulțumesc participanților și celor ce s-au implicat în buna desfășurare a evenimentului”, spune primarul Nicolae Burzo.

Locuitorii comunei Groșii Țibleșului speră ca, în viitorul apropiat, pe dealul Pleșca, să construiască un lăcaș de cult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here