SĂRAC LIPIT – Chetă pentru primarul Cătălin Cherecheș

SĂRAC LIPIT – Chetă pentru primarul Cătălin Cherecheș

Au trecut numai trei zile de când Curtea de Apel Cluj a pronunțat o sentință prin care îl obligă pe primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, să dea statului aproape 2,7 milioane lei.

"Admite sesizarea formulată de Comisia pentru Controlul Averilor de pe lângă Curtea de Apel Cluj prin Ordonanța nr. 2/2019, privind pe petenta ANI în contradictoriu cu intimații Cherecheș Cătălin si Statul Român prin MFP.

Constată ca dobândirea sumei de 2.685.708,318 lei nu are caracter justificat și dispune obligarea intimatului Cherecheș Cătălin la plata acestei sume în favoarea Statului Român, prin Ministerul Finanțelor Publice (MFP), în termen de 60 de zile de la rămânerea definitivă a sentinței", se precizează în sentința Curții de Apel Cluj.

În anul 2019, Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Comisia de Cerectare a Averilor de pe lângă Curtea de Apel Cluj în privința faptului că primarul Băii Mari, Cătălin Cherecheș, a făcut declarații neconforme cu realitatea în declarațiile de avere din 2017 și 2018.

Sentința nu este definitivă și Cătălin Cherecheș va face recurs. Se aude însă că, până să facă primarul recurs, s-a constituit un grup de inițiativă pentru a-i da o mână de ajutor celui care și-a sacrificat timpul (se vede că nu și banii!), energia și legendara sa cămașă albă, utilizabilă numai pe timp de intemperii, pentru bunăstarea orașului și dotarea lui cu panseluțe, promisiuni și studii care arată bine și sunt la fel de bine plătite. Dacă arată bine ce rost are să mai fie puse în practică?!

S-au înscris în acest grup de inițiativă inclusiv un grup de colegi de breaslă, abonați la portmoneul primarului, plin cu bani dobândiți nejustificat (după cum arată sentința Curții de Apel Cluj).

O parte din banii de care are nevoie primarul vor fi dați de către Cristi Șpan, după cum spun gurile rele, cel care a făcut lipeala, la un moment dat, între două instituții fără prea multe lucruri comune. Una era ocupată cu lupta anti-corupție, cealaltă era primăria condusă de Cătălin Cherecheș.

Lista cu cei care pot dona pentru binele primarului se găsește, conform unor prime informații neoficiale, la parterul Primăriei Baia Mare. Cei care au un leu de dat pot să se înscrie pe listă.

 I.V.