ȘANSĂ PENTRU BOLNAVI - Spitalul din Sighet se reinventează

Anul acesta a fost unul bun pentru Spitalul Municipal Sighetu Marmației, care a primit aparatură medicală nouă în valoare de aproximativ 1 milion de euro.

ȘANSĂ PENTRU BOLNAVI - Spitalul din Sighet se reinventează
Șansă în plus pentru bolnavii din cadrul Spitalului Municipal sighet Marmației. Pacienții vor putea beneficia de aparatură medicală nouă, de ultimă generație. Anul acesta a fost unul bun pentru unitatea medicală deoarece a primit, și va primi în continuare aparatură medicală nouă, prin fonduri europene.
”Aparatura medicală finanțată din fonduri nerambursabile de la UE pe două din cele patru proiecte aprobate pe programul ENI-CBC 2014-2020, respectiv cele de pe HUSKROUA, proiectul 1702/8.2/0105 și proiectul 1702/8.2/0106, a continuat să sosească la Spitalul Municipal Sighetu Marmației.
Astfel, de la precedenta postare au fost recepționate și puse în funcțiune următoarele:
3 lămpi scialitice (Secția Chirurgie generală, Compartiment Ortopedie-Traumatologie și Secția Obstetrică-Ginecologie); 1 masă de operații (Compartiment Ortopedie-Traumatologie);
1 unitate de resuscitare neonatală (Secția Neonatologie); 1 aparat RX digital cu stație de post-procesare și imprimantă (Laboratorul de Radiologie și imagistică medicală).
De asemenea, au inceput livrările din cadrul celui de-al treilea proiect finanțat pe programul ENI-CBC 2014-2020 ROUA, proiectul “INFECTIONS FREE HOSPITALS” în cadrul căruia au fost recepționate următoarele dispozitive și aparate medicale: 1 laser dermatologic (Compartimentul Dermatovenerologie); 1 electrocauter dermatologic (Compartimentul Dermatovenerologie); 2 lămpi wood (Compartimentul Dermatovenerologie);
1 aspirator secreții (Secția Boli infectioase); 10 stative perfuzii (Secția Boli infectioase, Compartimentul Dermatovenerologie).
Livrarea echipamentelor medicale continuă și la anul”, a precizat conducerea spitalului.
A.H.