Salvamontiștii maramureșeni, în acțiune week-endul trecut

0
23

Weekendul trecut a fost unul plin pentru salvamontiștii maramureșeni solicitați să intervină pentru salvarea unor persoane care au avut probleme de sănătate pe munte.

La Baia Sprie, un apel venit prin 112, anunța despre o persoană de sex feminin aflată în drumeție căreia i s-a făcut rău. Salvamontiștii au ajuns în zona în care femeia acuza probleme de sănătate, și anume, Lacul Albastru, deasupra Dealului Minei din Baia Sprie.

Salvatorii montani, împreună cu echipajul SMURD, au ajuns extrem de repede la fața locului iar echipajul medical a acordat primul ajutor. Ulterior persoana a fost transportată la spital pentru investigații.

A urmat un alt apel la 112, de data aceasta fiind vorba despre o accidentare în zona Crestei Cocoșului, mai exact în zona Poienii Boului. O tânără suferise un traumatism la nivelul membrului inferior stâng.

„Echipajele SPJ Salvamont Maramureș ajunse la fața locului au acordat primul ajutor și au transportat persoana accidentată cu ajutorul ATV-ului și a remorcii medicalizate aflate în dotare, la baza muntelui unde ambulanța a preluat persoana accidentată și a transportat-o la spital pentru investigații”, precizează Salvamont Maramureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here