ȘAH - Rezultate merituoase pentru CS Sig-Mar Sighetu Marmației

Șahiștii sigheteni continuă să obținp rezultate remarcabile.

ȘAH - Rezultate merituoase pentru CS Sig-Mar Sighetu Marmației

Chiar dacă este o perioadă dificilă generată de pandemie, șahiștii din cadrul CS Sig-Mar Sighetu Marmației sunt determinați să obțină în continuare performanțe dintre cele mai bune.

Printre rezultatele obținute de la începutul acestui an se numără locul 2, locul 3 și locul 6 la competiția “Tinerii lei”, care s-a derulat la Baia Mare.  La Concursul Național Online, care a avut ca obiectiv selectarea celor care vor reprezenta România la viitoarele competiții, Mihaela Trifoi a obținut, la categoria 16 ani fete, locul 2, fapt care o plasează la masa a 2-a în echipa României și confirmă valoarea tinerei șahiste și a șahului sighetean. De asemenea, Larisa Covrig, la categoria 18 ani, a obținut locul 4. În situația în care vor fi meciuri interțări va juca la masa a 4-a. David Șofineț a obținut locul 8.

O prezență inedită în cadrul concursului “Tinerii lei” au avut-o copiii de doar șase ani, care au fost și legitimați cu acest prilej. Este vorba de Tudor Codrea și Delia Popovici care s-au clasat pe locul 3.

„Mă bucur că avem deja tradiție în șah. Suntem un club respectabil, cunoscut pe plan național și internațional. Îmi doresc să ducem mai departe această tradiție și să obținem rezultate dintre cele mai bune. Avem campioni naționali, mulți au reprezentat România la Campionatul European și la Campionatul Mondial.

Deoarece pregătirea este esențială pentru a face performanță, ne antrenăm pentru Campionatul Național individual de juniori (categoriile de vărstă 14, 16, 18 și 20 de ani), care se va desfășura la Mamaia, în luna aprilie. Competiția similară rezervată categoriilor de vârstă de 8, 10 și 12 ani se va desfășura la București, în luna mai”, a declarat Ioan Costiuc antrenorul șahiștilor de la CS Sig-Mar Sighetu Marmației.

L. S.