SĂCĂLĂȘENI – Persoanele cu handicap vor circula gratuit cu autobuzul

0
204

Consilerii locali din comuna Săcălășeni au aprobat un act normativ ce acordă reduceri și gratuități persoanelor cu dizabilități care folosesc transportul în comun. Persoanele încadrate în gradul de handicap grav și accentuat care au domiciliul în comuna Săcălășeni, însoțitorii acestor categorii de persoane precum și asistenții personali sunt rugați să se prezinte la primărie pentru a fi luați în evidență. Reprezentanții instituției vor întocmi documentele necesare pe care le vor transmite mai departe către firma ce realizează transportul în comun pe raza comunei.

De asemenea, și studenții în vârstă de până la 26 de ani ce frecventează zilnic cursurile și au domiciliul pe raza comunei Săcălășeni beneficiază de reduceri ale costurilor transportului. La fel ca persoanele cu handicap, și studenții trebuie să se prezinte la sediul primăriei pentru întocmirea documentelor necesare.

”La ultima ședință de Consiliu Local am dezbătut și aprobat temeiul legal prin care cetățenii comunei Săcălășeni care au handicap să beneficieze de facilități și în domeniul transportului în comun. Vom urmări ca aceste prevederi să fie implementate și pe viitor. Sunt de părere că acest aspect este primordial în eficientizarea cheltuirii banilor publici”, a spus Emilian Pop, primarul comunei Săcălășeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here