Romii față în față cu autoritățile la Coltău

0
32

Platforma civică Aresel va organiza joi, 9 iulie 2020, începând cu orele 12:00, o întâlnire între reprezentanți ai comunității de romi din comuna maramureșeană Coltău și reprezentanți ai autorităților locale și județene. Evenimentul va avea loc în Curtea școlii Gimnaziale „Petofi Sandor” din comuna Coltău.

Această întâlnire vine ca urmare a unei analize privind situația comunității de romi din Coltău, generată de măsurile stării de urgență pe plan local. Problemele identificate de comunitate se referă la amenzile primite abuziv în perioada stării de urgență, 40 familii care nu au acces la apă curentă și electricitate, 6 străzi ce au fost lăsate neasfaltate în comunitatea de romi. De asemenea copiii romi nu au acces la tehnologie (telefonie mobilă și/sau internet) pentru a putea participa la școala online obligatorie.

După primele evenimente de acest fel, organizate pe 19 iunie la Botoșani și pe 5 iulie la Barcea, județul Galați, cel din Coltău continuă seria acestor întâlniri între autorități și cetățeni facilitate de Platforma Aresel. Scopul seriei de evenimente „Comunitățile de romi în contextul crizei actuale” este de a crea un dialog eficient între instituțiile locale și comunitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here