Românii ce tranzitează Ungaria, restricționați

0
70

Din 15 iulie, maramureșenii care vor să intre pe teritoriul Ungariei vor fi plasați în carantină sau izolare la domiciliu, dacă nu vor prezenta două teste Covid prin care să demonstreze că nu sunt infectați. Astfel, conform informațiilor comunicate public de către autoritățile ungare, cetățenii care intră în Ungaria din România vor fi supuși examinării medicale, iar în cazul în care prezintă simptome specifice infectării cu Covid-19, nu li se va permite accesul în Ungaria. În situația în care nu prezintă simptome, aceștia vor fi obligați să intre în carantină pe teritoriul Ungariei pentru o perioadă de 14 zile (instituționalizată sau prin izolare la domiciliu), fiind luați în evidențele autorităților sanitare ungare. Cu toate acestea, intrarea pe teritoriul Ungariei va fi permisă, fără impunerea măsurii carantinei sau autoizolării, cetățenilor care vin din România și care prezintă la punctul de frontieră două teste cu rezultate negative pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuate în ultimele cinci zile. Cele două teste trebuie efectuate la o diferență de 48 de ore unul de celălalt, iar certificatele trebuie să fie emise în limba maghiară sau engleză.

“Din 10 august am programat concediu în țară. Sunt îngrijorat de măsurile luate de autoritățile ungare. Prefer să vin cu avionul decât să tranzitez țara vecină”, spune un maramureșean stabilit în Viena.

“Mi se pare absurd să plătesc două teste pentru Covid ca să tranzitez țara vecină. Pentru ce mai plătesc CAS din salariu?” se întreabă, retoric, un băimărean.

Maramureșenii sunt nemulțumiți de măsurile luate de autorități (atât intern cât și extern) și concluzionează că acestea vor scoate oamenii în stradă. Motivul principal ar fi că autoritățile străine au recomandat izolarea, însă nu au fost atât de drastice în ținerea oamenilor la domiciliu. De exemplu, unele țări europene nu au îngrădit deplasările cetățenilor în perioada pandemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here