(RE)VINE IARNA - Ger de crapă pietrele așteptat în Maramureș

După multe zile ploioase, de stat în casă, iată că acum iarna revine în forță și nu oricum, ci cu ger, mai ales noaptea și dimineața.

(RE)VINE IARNA - Ger de crapă pietrele așteptat în Maramureș
la ora 12 a zilei de azi intră în vigoare un cod galben pentru toată țara valabil până mâine la amiază. Fenomenele vizate sunt răcire accentuată, intensificări ale vântului, ninsori viscolite și polei. Meteorologii susțin că în orele care urmează vremea se va răci brusc și accentuat în toate regiunile, astfel încât în cursul nopții de joi spre vineri (11/12 februarie) va fi ger în vestul, nordul, nord-estul și centrul țării.
„Treptat vor predomina ninsorile la început în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și zonele montane, apoi și în Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș. Vântul va avea intensificări în toată țara, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55...65 km/h și temporar peste 70...80 km/h, mai ales în sud-vest, centru, est și sud-est. La munte vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70...90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă vor depăși 100...120 km/h. Temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată. Vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales pe timpul nopților și dimineților, iar vântul va mai avea intensificări”, concluzionează ANM. 
H.D.