Restaurantele din incinta mall-urilor nu se deschid

0
677

Vestea deschiderii mall-urilor după 15 iunie, nu este bună pentru toată lumea. Administratorii restaurantelor din incinta acestora trebuie să mai aștepte până ce autoritățile vor lua o decizie în privința redeschiderii. „Ținând cont că este vorba despre un restaurant de tip fast-food eu nu cred că este o necesitate să se deschidă.

Cum mănâncă în mall, oamenii pot mânca și acasă. Din ce am înțeles, din data de 15 iunie se va putea comanda din restaurant dar numai pentru acasă. Ținând cont că este vorba de mall, oamenii oricum nu vor păstra distanța socială și regulile de igienizare.

Din ce am văzut, nici pe terase nu se prea respectă. Noi am avut noroc că am putut face livrări la domiciliu și în perioada în care restaurantele au fost închise. În momentul de față lucrăm doar un sfert din personal, ceilalți sunt pe șomaj tehnic. Am avut și noi o perioadă în care am fost închiși total. Încet, încet oricum se vor redeschide toate pentru că trebuie să repornim economia țării”, spune Alex Satmari, manager într-un restaurant de tip fast-food din mall.

Un alt manager nu este de acord cu decizia autorităților și consideră căe prea lungă perioada de trei luni în care să se trăiască din banii primiți ca ajutor pentru șomaj tehnic. „Nu mi se pare ok să fim închiși total trei luni. Alte restaurante măcar au putut face livrări la domiciliu, noi nici măcar asta. Deja cred că s-a cam exagerat. Trei luni de zile toți angajații restaurantului am fost pe șomaj tehnic. Cu toții avem nevoie de bani, nu poți trăi dintr-un șomaj atâta timp.

Cu atât mai puțin când ai familie și copii”, spune Vasile Mugur, manager într-un restaurant din mall. Aștepta și el, ca alți angajați în domeniu, decizia guvernului cu privire la vânzarea mâncării la pachet, după data de 15 iunie. #Angajaților din restaurante le lipsesc clienții De când sunt închise restaurantele, angajaților le este dor de clienți, de revenirea la normalitate. „Nu mi se pare nici mie ok să rămână restaurantele închise. Eu, de exemplu, am fost o lună pe șomaj tehnic, într-adevăr mi-a prins bine o gură de aer, dar după trei săptămâni am simțit că nu mai pot sta în casă, nu mai suportam, îmi doream să merg la muncă.

Când m-a sunat managera să merg la lucru pentru că vom face delivery, am fost foarte fericită. La muncă, în perioada asta, a fost foarte bine pentru că am fost puțini, nu a fost agitație, înghesuială, totul a decurs cum trebuia. Eu am fost pe partea de ambalare și de case, țineam contactul cu livratorii. Chiar am vorbit cu directoarea restaurantului zilele trecute, îi spuneam că parcă nu îmi place fără de clienți, mi-e dor să interacționez cu ei, e bine și așa cum suntem, dar tot mai bine era cu ei”, spune Paula Lazăr, angajata unui restaurant din mall.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here