REACȚIE - Liviu Marian Pop se implică în criza gunoiului din Maramureșul Istoric

Maramureșul Istoric este în pericol de a fi sufocat de gunoaie.

REACȚIE - Liviu Marian Pop se implică în criza gunoiului din Maramureșul Istoric

În acest moment criza gunoiului din Maramureșul Istoric pare fără ieșire. Tribunalul Maramures a interzis depozitarea deseurilor pe platforma temporara de la Sighet, iar gunoiul nu mai poate fi transportat nici la Oradea, așa cum s-a întâmplat în ultimele zile ale anului 2020. În consecință, în zonă au apărut tot felul de gropi de gunoi improvizate care prevestesc un dezastru ecologic în Maramureșul Istoric.

Vasile Moldovan, primarul municipiului Sighetu Marmației, a tras deja un semnal de alarmă în acest sens, acuzând autoritățile județene de lipsă de reacție în această problemă, care pare să fi în acest moment de nerezolvat.

În scandalul gunoiului a intervenit și Liviu Marian Pop, fostul senator de Maramureș, care îl consideră vinovat pe Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș, de modul în care a gestionat situația în ultimii ani.

"Așteptăm toți locuitorii județului Maramureș explicații publice de la președintele PSD Maramureș care 4 ani (2012-2016) a fost vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș și 4 ani (2016-2020) a fost președinte al CJ MM", a scris Liviu Marian Pop, pe Facebook.

Cu această ocazie, Liviu Marian Pop îi plătește o poliță fostului șef de partid, Gabriel Zetea, și reamintește o declarație a acestuia din 23.07 2017, legată de depozitul de la Fărcașa, care este departe de a fi finalizat.

„Am avansat mult cu lucrările pe acest șantier și cu acest proiect în care mulți își pierduseră încrederea anul trecut. După multă muncă suntem azi mai optimiști. Am reușit semnarea noului contract de finanțare europeană în valoare de peste 30 de milioane de euro. Sun- tem aproape de finalizarea contractelor pentru închiderea gropilor istorice de gunoi din județ și mai ales suntem în perioada de teste a echipamentelor instalate la Fărcașa. Vom rezolva, în cel mai scurt timp, și problema stabilității terenului și am convingerea că vom finaliza cu succes acest proiect atât de im- portant pentru Maramureș”, spune la vremea respectivă Gabriel Zetea, pe atunci președinte al Consiliului Județean Maramureș.

M. S.