REABILITĂRI - Proiecte pentru comuna Cupșeni, în lucru

Anul 2021 a început în forță pentru comuna Cupșeni. Primărița comunei, Lucia Butcure a povestit despre proiectele comunei aflate în desfășurare.

REABILITĂRI - Proiecte pentru comuna Cupșeni, în lucru

“Suntem pe ultima sută de metri cu proiectul <>. Este vorba de 15 kilometri de extindere rețea de canalizare din care 11 kilometri este rețea ca atare și patru kilometri este parte de refugiu. De asemenea, este finalizat 60% din proiectul <>, mai este 40% din finalizarea proiectului și anume partea de interioare, exteriorul fiind gata”, a spus primărița.

În plin proces de lucru sunt și căminele culturale din satele Cupșeni și Libotin, la care s-au efectuat lucrări în proportie de 70%. La fel ca și la Școala Gimnazială Ungureni, exteriorul căminelor este finalizat, urmând partea de interioare, respectiv finisajele și tot ce presupune partea aceasta.

În privința bugetului, primele două proiecte (extindere canalizare și reabilitare Școală Gimnazială Ungureni) sunt proiecte făcute prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II, iar reabilitarea căminelor culturale este făcută cu bani obținuți din fonduri europene, AFIR.

Tot prin ADIR sau fonduri europene e în lucru și proiectul “Reabilitare dispensar uman”. Reabilitarea a început anul trecut și se dorește finalizarea lui anul acesta, cel târziu în 2022.

“De asemenea, am finalizat asfaltarea drumului principal din localitatea Cupșeni, urmând asfaltarea altor drumuri și străzi din comună”, a mai precizat Lucia Butcure.

V.R.