RĂZBUNARE - Student maramureșean, căutat după ce a furat un milion de euro din casa unui politician

RĂZBUNARE - Student maramureșean, căutat după ce a furat un milion de euro din casa unui politician

Poliția maramureșeană a efectuat azi-noapte, după ora 00.00, razii de amploare în cartierul Vasile Alecsandri din Baia Mare. Era căutat un hoț care a intrat în casa unui politician local de unde a furat o importantă sumă de bani. Cu toate că nu au fost date informații oficiale, surse din cadrul anchetei spun că este vorba de aproximativ un milion de euro.

Povestea hoțului pare desprinsă dintr-un film. Originar dintr-un sat izolat din Maramureș, el este student în Baia Mare. La un chef cu colegii de facultate, înainte de impunerea restricțiilor, a cunoscut o fată, al cărui tată, după cum a aflat de la tânără, este om de afaceri. Abia după ce a ajuns să facă vizite familiei, în vila de pe dealul de lângă stadion, a aflat că tatăl fetei este implicat și în politica județului.

Povestea de dragoste a celor doi tineri s-a încheiat atunci când tânărul a spus că ar vrea să o ia de soție pe fată. Părinții ei nu au fost de acord. I-au spus în față că este dintr-o familie săracă și nu va reuși să facă nimic în viață dacă nu are bani. ”N-ai tu bani pentru fata noastră!”, i-au spus bogătașii. Fata a fost de acord cu spusele părinților ei.

Acesta se pare că este motivul pentru care tânărul a furat banii: vrea să înceapă o viață nouă, într-o țară de unde să nu poată fi extrădat. Și unde e foarte posibil să cunoască o altă fată. Sau chiar mai multe, dacă are bani!

Azi-noapte tânărul nu a fost găsit, cu toate că a fost căutat de polițiști în blocul de pe strada Melodiei, unde stătea în gazdă, și la locuințele unor prieteni de-ai săi.

Mai mult ca sigur, cercetările vor continua și în cursul zilei de azi, 1 aprilie.

 

I.V.