PUȘI PE TREABĂ - Amenzi record aplicate de polițiști în luna februarie în Maramureș

Amenzi record aplicate de polițiștii maramureșeni luna trecută în județul Maramureș. În total au fost peste 5600 de sancţiuni aplicate de poliţiştii maramureşeni în luna februarie a acestui an.

PUȘI PE TREABĂ - Amenzi record aplicate de polițiști în luna februarie în Maramureș

Potrivit IPJ Maramureș, în luna februarie 2021, poliţiştii maramureşeni au continuat acțiunile pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. S-a intervenit la 1360 de evenimente, din care 1171 sesizate prin 112.

„În urma activităților desfăşurate poliţiştii au prins în flagrant 54 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni. Față de 18 persoane din acestea s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, iar față de 13 persoane s-a luat măsura arestării preventive. De asemenea au fost întocmite dosare penale în cazul celor 500 de infracţiuni sesizate în perioada menţionată, cele mai multe contra patrimoniului, fiind continuate cercetările pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate.

Numai  weekend-ul trecut au fost depistate 11 persoane care au comis infracţiuni rutiere: șapte care au condus în stare avansată de ebrietate, din care patru au produs și accidente rutiere și patru care au condus fără să deţină acest drept. Cea mai mare concentraţie de alcool a fost de 0.93 mg/l alcool pur în aerul expirat”, precizează IPJ Maramureș. 

H.D.