PROTEST INEDIT - Gabriel Zetea, cu păpușa în Parlament

Circ în Parlamentul României.

PROTEST INEDIT - Gabriel Zetea, cu păpușa în Parlament

Dezbaterile privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2021, începute ieri, s-au transformat într-un adevărat scandal. În plenul Parlamentului, puterea și opoziția și-au aruncat reciproc tot felul de acuzații.

Circul a început după o remarcă la adresa parlaemntarilor PSD, făcută de premierul Florin Cîțu înainte de a prezenta proiectul privind bugetul de stat.

”O să mă adresez parlamentarilor PSD. O să le dau câteva secunde să ia un pix, o foaie și să ia notițe. Ca să nu mai avem discuții după aceea. Cei care știu să scrie, bineînțeles”, a spus Florin Cîțu.

În replică, parlamentarii PSD au început să împartă păpuși în plen, inclusiv președintelui Camerei Deputaților, Ludovic Orban, dar și premierului Cîțu, chiar în timp ce acesta din urmă prezenta bugetul de stat pe 2021.

Cu o păpușă s-a prezentat în Parlament și parlamentarul maramureșean Gabriel Zetea.

"Cu banii pe care îi dă actuala putere poți hrăni, în cel mai bun caz, doar păpuși de jucărie. Un copil are nevoie de mult mai mult decât îi oferă, astăzi, statul român. Și protestul nostru de azi, din plenul Parlamentului, asta a încercat să transmită: faptul că doar prin tăieri de venituri, românii nu vor mai avea curaj să își întemeieze o familie, să facă copii, să muncească în România! Și acest jaf al PNL și USR trebuie oprit!", și-a explicat Gabriel Zetea acțiunea.

M. S.