PROTECȚIE CORONAVIRUS – Vârstnicii au primit echipamente de protecție

0
220

Maramureșenii care au vârsta peste 65 de ani, au primit kituri cu materiale de protecție împotriva coronaviruslui. Fiecare astfel de kit cuprinde măști, mănuși, dezinfectanți, dar și produse pentru igiena persoanlă. Beneficiarii acestui proiect sunt persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani, persoanele care beneficiază de ajutor social, persoanele cu venituri reduse, persoanele cu dizabilități sau însoțitori ai acestora, precum și alte categorii de persoane defavorizate/nevoiașe.

Pentru procesul de distribuire au fost stabilite șase trasee. Astfel, pachetele au ajuns în Țara Codrului, în UAT-urile: Ardusat, Fărcașa, Gârdani, Ariniș, Asuaju de Sus, Băița de Sub Codru, Băsești, Bicaz, Oarța de Jos, Ulmeni, Sălsig dar și în țara Lăpușului, la UAT-urile: Groși, Dumbrăvița, Copalnic Mănăștur, Cernești, Târgu Lăpuș, Cupșeni, Băiuț, Suciu de Sus, Groșii Țibleșului, Coroieni, Vima Mică și Lăpuș.

Peste 20.000 de kituri au ajuns în Maramureșul Istoric, regiune pentru care au fost gândite trei trasee distincte, precum și peste 7.000 de kituri în Țara Chioarului. Primul traseu din Maramureșul Istoric cuprinde UAT-urile: Cavnic, Budești, Călinești, Strâmtura, Rozavlea, Șieu, Poienile Izei, Botiza, Bogdan Vodă, Ieud, Dragomirești, Săliștea de Sus, Săcel, Bârsana, Oncești. Pe cel de-al doilea traseu din această regiune au fost incluse localitățile: Baia Sprie, Desești, Giulești, Ocna șugatag, Vadu Izei, Sighetu Marmației, Sarasău, Câmpulung la Tisa, Săpânța și Remeți. Cel de-al treilea traseu din Maramureșul Istoric cuprinde localitățile de pe Valea Vaserului, respectiv: Borșa, Moisei, Vișeu de Sus, Vișeu de Jos, Ruscova, Repedea, Poienile de sub Munte, Leordina, Petrova, Bistra, Rona de Sus, Rona de Jos și Bocicoiu Mare.

În ceea ce privește Țara Chioarului, kiturile distribuite vor ajunge în localitățile: Tăuții Măgherăuș, Cicârlău, Seini, Recea, Satulung, Mireșu Mare, șomcuta Mare, Valea Chioarului, Coltău, Săcălășeni, Coaș, Remetea Chioarului și Boiu Mare. Distribuirea efectivă a kiturilor către categoriile de persoane vulnerabile identificate este posibilă cu sprijinul voluntarilor organizațiilor partenere Consiliului Județean Maramureș în acest proiect, respectiv Crucea Roșie Română – Filiala Maramureș și Serviciul de Ajutor Maltez în România – Sucursala Baia Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here