Producătorii agricoli, obligați să își schimbe atestatele

0
20

În Monitorul Oficial al României s-a publicat ordinul ministrului Agriculturii de schimbare a atestatelor de producător. Acest demers se adresează producătorilor agricoli ce au obținut documentul odată ce au fost înscriși în lista națională a produselor agricole acreditate.

Maramureșul deține atestatul de producător pentru 65 de produse din diverse domenii de activitate agricolă. Maramureșenii se înscriu pe lista produselor românești recunoscute oficial prin produse de panificație (Baia Mare), țuică (Chechiș), lapte și produse lactate (Cărpiniș și Preluca), produse din carne (Vișeu de Jos, Seini, Șugatag), plăcinte maramureșene (Botiza) ș.a.

Producătorii au obligația să schimbe atestatele până la data de 31 decembrie 2020. Conform Direcției Agricole Maramureș, producătorul agricol trebuie să se prezinte, în vederea schimbării atestatului, cu cererea de schimbare a atestatului completată, atestatul de produs tradițional deținut în prezent în original, precum și autorizarea/înregistrarea sanitar-veterinară și pentru siguranța alimentelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here