PROBLEME ÎN PARADIS - Diana Șoșoacă, dată afară din AUR!

Divorț răsunător în AUR.

PROBLEME ÎN PARADIS - Diana Șoșoacă, dată afară din AUR!

Alianța pentru Unitatea Românilor (AUR), care a reprezentat surpriza ultimelor alegeri parlamentare, se confruntă deja cu probleme majore. Deputatul Mihai Lasca a fost exclus din partid, iar senatoarei Diana Șoșoacă-Ivanovici i s-a retras sprijinul politic.

Biroul Naţional de Conducere al AUR a decis următoarele:

1. Excluderea dlui Mihai Lasca din partid. La momentul includerii sale pe listele de candidaţi AUR, Mihai Lasca a omis să prezinte conducerii partidului faptul că este urmărit penal pentru organizare de grup infracţional şi este condamnat penal pentru vătămare corporală. Trecut său de natură infracţională şi comportamentul nesincer în raport cu colegii de partid îl fac pe domnul Lasca să fie incompatibil cu principiile şi valorile AUR. Începând cu data prezentei decizii, domnia sa îşi va exercita mandatul de deputat în afara grupului AUR.

2. Retragerea sprijinului politic acordat dnei Diana Şoşoacă Ivanovici, având în vedere că domnia sa a refuzat sistematic să acţioneze, atât în parlament, cât şi în spaţiul public, în conformitate cu strategia grupului senatorial AUR, precum şi cu deciziile conducerii partidului. De la data prezentului comunicat, dna senator Diana Şoşoacă Ivanovici îşi exercita mandatul în afara grupului senatorial al AUR.

3. Continuarea demersurilor pentru invalidarea mandatului de deputat al lui Francisc Tobă.

"Pentru viitoarele scrutine electorale, AUR va institui un sistem mult mai riguros de verificare şi selecţie a candidaţilor, prin care să nu mai fie posibilă alegerea în funcţii publice a unor persoane incompatibile cu legea sau cu valorile AUR şi care nu acţionează în conformitate cu deciziile forurilor de conducere ale partidului", informează reprezentanții AUR.

M. S.