Primul taxi electric pe străzile din Baia Mare

0
403

Aleșii locali băimăreni au spus DA unui proiect de hotărare de Consiliu Local Baia Mare care a vizat atribuirea de către Municipiul Baia Mare a unei autorizații taxi unui transportator autorizat pentru un autoturism electric, în conformitate cu prevederile legale.

Tot consilierii locali au votat la începutul acestui an o HCL nr.13/2020 privind aprobarea atribuirii de către Municipiul Baia Mare a unui număr de 22 autorizații noi, exclusiv pentru autoturisme Electrice, de tip Hybrid Plug-In și Hydrogen. Procedura de atribuire a fost demarată în data de 10.02.2020, în condițiile prevăzute de Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere și a normelor de aplicare și Legea nr. 37/201 privind promovarea transportului ecologic, care prevede obligația transportatorilor în regim de taxi la utilizarea de tehnologii verzi începând cu anul 2020, inclusiv prin achiziția de autoturisme acționate de motoare cu propulsie electrică.

În termenul legal a fost depusă o singură solicitare de atribuire pentru un autoturism electric, de către un transportator autorizat din municipiu, astfel că pe străzile din Baia Mare vom vedea în curand primul taxi electric, un Nissan Leaf, an fabricație 2019, acționat de motor cu propulsie electrică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here