PRIMA ZI DE VACCINARE ÎN BAIA MARE - Au fost imunizate peste 100 de cadre medicale

Bilanțul primei zi de vaccinare în Baia Mare.

PRIMA ZI DE VACCINARE ÎN BAIA MARE - Au fost imunizate peste 100 de cadre medicale

În această dimineața, la ora 10, a debutat campania de vaccinare împotriva Covid-19 a cadrelor medicale de la Spitalul de Pneumoftiziologie ”Dr. Nicolae Rușdea” Baia Mare, unitate medicală nominalizată alături de alte nouă spitale din țară.

La Centrul de vaccinare de la Spitalul Județean de Urgență "Dr. Constantin Opriș" Baia Mare acțiunea de vaccinare a decurs in condiții foarte bune. Nu s-au înregistrat efecte secundare imediate.

Au fost imunizate 105 cadre medicale, din care 42 de medici, 49 de asistenți medicali și alte 14 cadre medicale (infirmieri, biologi, chimiști).

Capacitatea de vaccinare a centrului este de 120 persoane pe zi, cu respectarea intervalului de timp stabilit de așteptare.

În județul Maramureș sunt 16 locații/centre de vaccinare stabilite: în municipiul Baia Mare, municipiul Sighetu Marmației, orașele Baia Sprie, Borșa, Șomcuta Mare Târgu Lăpuș, Vișeu de Sus, Ulmeni, comunele Moisei și Poienile de Sub Munte, care vor deservi cetățenii în procesul de vaccinare. Acestea își încep activitatea în funcție de etapele prevăzute în campania de vaccinare.

A. H.